Авио-компанија воведува дрес код на летовите

1030
Booking.com INT

Мажите нема да можат да влезат во авион во куси панталони, додека жените ќе бидат вратени назад ако на летот се појават во тесна облека или облека со светки. Двата пола не смеат во авион боси и смрдливи чорапи.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Саудиската авио-компанија „Саудија ерлајнс“ објави на нејзиниот официјален сајт нови прописи кои се однесуваат на кодексот на облекување на патниците, јави Би-Би-Си.

Од сега, патниците нема да можат да патуваат во облека која може да навреди или предизвика непријатност кај другите патници.

Особено препораките се даваат на женските лица, на аеродромот дa доаѓаат исклучиво во облека која ги покрива рацете и нозете и да одбегнуваат проѕирни и куси работи.

На мажите им се забранува да патуваат во куси панталони.

Во случај на непочитување на овие правила, компанијата рече дека го задржува правото патниците да се оддалечат од летот.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...