Австралиец си го нашол добитното лото ливче по една година

825
Booking.com INT

Австралиец од Нов Јужен Велс чистејќи го својот автомобил пронашол лото ливче старо една година, па стана милионер.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Човекот, кој претпочита да остане анонимен, за Би-Би-Си вели дека го имал заборавено лозот кој го купил лани во јануари, па кога го пронашол и ги проверил броевите, сфатил дека е добитник на над еден милион долари.

– Среќа што старите торби од автомобилот не ги фрлив во отпад. Малку е глупаво тоа што го бев заборавил лозот цели 414 дена, и можев да ги имам парите порано, но нема врска, сега ги имам, рече среќниот добитник.

Парите ќе се употребат за отплата на куќата на неговите деца и за образованието на своите внуци.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...