Ако ги слушате овие класични дела сигурно ќе го положите испитот | Видео

947
Booking.com INT

Едно истражување, што неодамна го спроведоа студенти од САД и Франција, откри дека слушањето класична музика во текот на учењето може да влијае на добивањето подобри оценки на испитите.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Студените открија дека класичната музика може да ги смири и да ги напрви поотворени за нови информации.

Бидејќи се приближува периодот на испитните сесии, следните композиции можат да им помогнат на студентите при учењето.

Списокот се состои од класични композиции кои релаксираат, инспирираат и кои можат да помогнат при концентрацијата и учењето:

10. Piano Concerto No. 23 – Wolfgang Amadeus Mozart

9. The Hours – Philip Glass

8. Gymnopedie No. 1 – Erik Satie

7. Clair De Lune – Claude Debussy

6. Etudes – Claude Debussy

5. Academic Festival Overture – Johannes Brahms

4. Well-Tempered Clavier – Johann Sebastian Bach

3/ A Beautiful Mind – James Horner

2. Goldberg Variations – Johann Sebastian Bach

1. Canon in D – Johann Pachelbel

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...