Ако страдате по раскинување на врската, дали ќе ви помогнат еден вид таблети?!

782
Booking.com INT

Новото истражување спроведено на Универзитетот во Калифорнија покажало дека жените кои штотуку престанале да контактираат со личноста која ја сакаат можат да го олеснат страдањето низ кое минуваат.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Дали сте прекинале и страдате? Научниците велат дека ова е лекот кој ќе ви помогне

Ќе ви помогнат лековите против болки ибупрофен кои се користат за ублажување на симптомите на артритис, болна менструација, тешка главоболка, забоболка, и се користат како аналгетик, особено во случај на воспалителни процеси.

Image result for If you suffer from a broken link, one type of tablet will help you ibuprofena

Учесниците во истражувањето биле лица кои туку што ја раскинале врската или дознале дека саканата личност ги излажала, и тие покажале како ибупрофенот делувал врз нив, но само на жените.

Тие имале помалку ментални болки по земањето на овој лек.

Д-р. Kyle Ratner, лидерот на истражувањето, е загрижена со овој резултат, бидејќи корисниците на лековите за олеснување на болката никој не ги предупредил дека тие можат да влијаат на психолошката состојба.

Од друга страна, експертите тврдат дека емоционалната болка по прекинувањето е здрав одговор кој помага во заздравувањето.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...