Африканска мигрантка избрана на Мис Хелсинки

1080
Booking.com INT

Сефора Икалаба синоќа беше избрана за Мис Хелсинки, што предизвика изненаденост, шокираност, и реакции по социјалните мрежи, како во Финска, така и во цела Европа.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Во реакциите се оценува дека Икалаба, која е африканска мигрантка, била избрана во конкуренција на „многу поубави девојки“, а некои сметаат дека таа ја добила титулата единствено затоа што е црномуреста,

Во некои од коментарите се оценува и дека станува збор за „политичка коректност, која прераснала во расизам“, како и дека нешто „не е во ред“ со изборот.

„Можеби има добар карактер“, „сигурен сум дека е интересна“, се само некои од коментарите во кои се оценува дека Сефора не ја заслужила победата и дека на изборот имало поубави девојки од неа.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...