Бајковити зелени покриви во Норвешка

707
Booking.com INT

Насекаде низ Норвешка можат да се забележат куќи со бујна вегетација на покривите.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Бајковити зелени покриви во Норвешка4-001

Густа зелена трева, цвеќиња, па дури и дрва можат да се видат на покривите на норвешките куќи.

Бајковити зелени покриви во Норвешка3-001

Ваквиот тип на покриви имаат голем број предности, освен тоа што изгледаат убаво, тие се долготрајни, и нудат стабилност на градбата и обезбедуваат подобра изолација.

Бајковити зелени покриви во Норвешка2-001

Во средниот век, во времето на Викинзите, поголемиот број од куќите во Норвешка имале покриви прекриени со зеленило, со текот на времето оваа пракса замрела, но зелените кровови, во последните години, откако Норвежаните ги увидели бројните предности, доживеаа вистинска ренесанса.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...