Бебињата треба да се поттикнуваат да лазат

716
Booking.com INT

Родителите треба да ги поттикнуваат децата да лазат, бидејќи времето кога бебето почнува со лазење, начинот на кој го прави тоа и колку долго го прави, дава специфичен увид како е организиран неговиот мозок. 

Bitcoin Exchange CEX.IO

На шест месеци возраст бебето треба да почне да се обидува да лази. Но, можно е во следните три месеци да не научи да лази. Педијатрите наведуваат дека некои бебиња никогаш не лазат во права смисла на зборот односно само едната нога ја движат, а другата ја влечат.

Има и бебиња кои едноставно ја прескокнуваат фазата на лазење и веднаш почнуваат со одење, но лазењето има позитивни страни. Лазењето им помага на бебињата да ги зајакнат нозето за подоцнешното одење, но и помага во подоцнежното учење.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...