Бесконтактен мерач на шеќер во крвта

1319
Booking.com INT

Американската корпорациja Епл работи на посебни сензори, оспособени без контакт да го определат нивото на шеќер во крвта, пренесе ТАСС.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Бесконтактниот мерач на глукоза, што нема да биде потребно да се боцнува во кожата, беше идеја на покојниот раководител на Епл, Стив Џобс, кој почина во 2011 година.

За изработка на тие уреди, уште пред пет години, беше најмен тим инженери-анатоми. Проектот се спроведува во тајна лабораторија во Пало Алто, во Калифорнија.

Станува збор за практично апаратче, што пациентите ќе можат постојано да го носат со себе.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...