БИДЕТЕ ПРЕТПАЗЛИВИ | Ако ви дојде СМРДЛИВА БУБАЧКА на “гости“, еве што значи тоа

7736

Смрдливата бубачка е хербален паразит кој се храни со растителни сокови од овошје, зеленчук, градинарски и украсни растенија, поради што одгледувачите ја сметаат за штетник.

Можеби забележавте дека во последно време и оваа година ги има многу повеќе отколку порано. Влегуваат во станови и канцеларии и шират непријатна миризба.

Смрдливите бубачки, инаку, припаѓаат на редот на стеници, но не се крвопии и нема да ве нападнат, а се хранат со сокови од дрвјата, овошјето и други инсекти. Тие ослободуваат секрет со исклучително непријатен мирис, кој кај повеќето луѓе предизвикува нагон за повраќање.

Не постои одредена хемикалија која би ви помогнала да се ослободите од нив долгорочно, а прашањето е дали тоа ќе го сакате кога ќе слушнете што народните верувања велат за нив, а велат дека не треба да се бркаат од дома/куќа, бидејќи таа носи пари. Ако ја исфрлите, фрлате и пари.

Дали ова ќе ви помогне полесно да се справите со навалицата на овие здодевни инсекти?

loading...