Билка која ги брка инсектите од домот

590
Booking.com INT

Никому не му е пријатно кога во неговиот дом по ѕидовите и подот има разновидни инсекти, уште помалку кога уживањето во пријатните летни вечери го уништуваат комарците. 

Bitcoin Exchange CEX.IO

Пајаците и другите ситни инсекти воопшто не го поднесуваат мирисот на нане, затоа е одлична идеја во домот да ја засадите оваа билка и така да се ослободите од инсектите.

Исто така можете да измешате мало количество на етерично масло од нане со вода (10 капки на половина литар вода) и да ја ставите смесата во распрскувач.

Оваа мешавина можете да ја нанесете на сите површини каде има инсекти, па освен што ќе ве ослободи од инсектите ќе ви послужи и како убав освежувач за просторијата.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...