Бојата на восокот од ушите многу зборува за вашето здравје! Видео

4763
Booking.com INT

Дали сте знаеле дека бојата на восокот од ушите може многу да нѝ каже за нашето здравје? Ако имате некои од овие бои, веднаш да посетите лекар …

Bitcoin Exchange CEX.IO

Еве на што тие бои можат да не предупредат:

Жолтата боја е најчестата и тоа е нормално.

Светло-кафеавата е карактеристична за децата, а децата обично произведуваат повеќе восок.

Ако восокот е сив и повеќе во прав, не предупредува на егзема.

Ако восокот е потемен, тоа може да значи дека телото се поти повеќе отколку што е нормално.

Ако вашиот восок е многу темен, тоа може да значи дека е предизвикано од потење, но и од стрес.

Темно кафеавиот, па дури и црниот восок не е ништо сериозно. Само повеќе се насобрал.

Ако восокот содржи гној или крв, задолжително да се посети лекар затоа што можеби сте го оштетиле барабанот. Кога ќе ги исчистите ушите, не бидете груби и не одете премногу длабоко.

Стариот восок може да изгледа како згрутчена крв, и во тој случај, повторно одете на лекар.

Погледнете како восокот може да биде со различни бои. Обрнете внимание на тоа, бидејќи може да ве предупреди на многу работи.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...