Брачна двојка од Мексико ја крсти ќерката Брегзит

553
Booking.com INT

Брачна двојка од мексиканската сојузна држава Табаско, својата ќерка, која се роди во саботата, ја крсти Брексит, како што гласи шпанскиот изговор за Брегзит.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Бебето се родило на 24 јуни, еден ден по референдумот во Обединетото Кралство, на кој мнозинствоот граѓани се изјаснија за излез од ЕУ.

По проширувањето на веста за раѓањето на Брексит, на социјалните мрежи се појави и нејзината крштеница, јавуваат локални медиуми.

Во некои мексикански сојузни држави е забрането на децата да им се даваат имиња кои се пежоративни, дискриминаторски или навредливи.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...