Маса која самата се „разубавува” | Фото/Видео

1616
Booking.com INT

Сизиф е името на кинетичка уметничка маса изработена од мермер, на кој автоматски се исцртува дизајнот на површинскиот слој. 

Bitcoin Exchange CEX.IO

Оваа неверојатна маса ја креирал Брус Шапиро, кој собирал пари за својот проект преку Кикстартер и досега обебзедил 1,9 милиони долари.

Додека луѓето обично купуваат различни прекривки за масите и ракотворби за да ја разубават нивната површината, оваа маса тоа го прави сама.

marble-1

Шапиро истакнува дека негова цел е масата Сизиф да влезе во домовите на луѓето, со цел тие да уживаат во неа како мебел и уметност.

Масите доаѓаат во три големини – од половина до 1,2 метри широчина и околу половина метар висина. На површината има стакло, а остатокот е направен од метал и дрво.

marble-2

Сизиф поседува и мотор кој покренува механизам за креирање прекрасен дизајн на површината на масата.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...