ВАКА Е НАЈЗДРАВО | Во оваа позиција треба да спиете ако сакате да ги победите овие болести

5396

Нашето тело се одмора и регенерира за време на спиењето, и затоа е многу важно нашиот сон да биде здрав и уреден.

Експертите препорачуваат спиење помеѓу 6 и 8 часа и да одиме на спиење секогаш во исто време. Освен количината на сонот, многу е важен и неговиот квалитет, како и положби во кои спиеме.

Тој вели дека положбата ќе овозможи не само да се разбудиме без вкочанет врат и рамења, туку и да се ослободиме од болките кои веќе ги имаме. Проверете кои се тоа најдобри положби.

loading...