Возење со метро во Пјонгјанг е повеќе од непријатно | Видео

541
Booking.com INT

Не постои земја во светот која на луѓето им е помалку позната од Северна Кореја.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Тоа што странците можат да го видат во во оваа земја е многу ограничено, а забраната до неодамна важеше и за сите станици на метроата, освен за две.

Сепак, фотографот Елиот Дејвис доби дозвола во туристичка тура да посети цела линија, а неговата серија на фотографии која настана во таа прилика е повеќе од интересна.

Патот од 110 метри трае четири минути, а фотографот за тоа време забележал нешто многу необично.

– Никој не брза, не трча, не ги турка другите, не разговара, не се смее во метрото. Патниците не слушаат музика и не користат смартфони. Нема ни реклами, но тоа не е чудно со оглед на политиката на земајта, напиша Дејвис.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...