Во Дубаи ќе се гради нова највисока зграда во светот

449
Booking.com INT

Што може да се очекува од Обединети Арапски Емирати, каде се наоѓа највисоката зграда во светот. Највероајтно да направи уште повисока.

Bitcoin Exchange CEX.IO

%d0%bd%d0%b0%d1%98%d0%b2%d0%b8%d1%81%d0%be%d0%ba%d0%b0-%d0%b7%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b0-%d0%b2%d0%be-%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%be%d1%822

Во Дубаи веќе се наоѓа величествената градба Бурј Кхалифа, но само што почна изградбата на The Towed, која треба да биде завршена во 2020 година и ќе биде нова највисока зграда во светот.

%d0%bd%d0%b0%d1%98%d0%b2%d0%b8%d1%81%d0%be%d0%ba%d0%b0-%d0%b7%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b0-%d0%b2%d0%be-%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%be%d1%821

Се уште нема официјални информации за нејзината големина, но сигурно ќе биде повисока од 828 метри, колку што е Бурј Кхалифа. Изградбата ќе чини околу една милијарда долари, а се очекува да биде завршена за Експо 2020 саемот, на кој домаќин ќе биде Дубаи.

%d0%bd%d0%b0%d1%98%d0%b2%d0%b8%d1%81%d0%be%d0%ba%d0%b0-%d0%b7%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b0-%d0%b2%d0%be-%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%be%d1%824

Архитект на новата највисока зграда ќе биде Сантијаго Калатрава Валс.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...