Во уловен сом пронајдени коски од нацистички офицер од Втора светска војна | Видео

1730
Booking.com INT

Полските риболовци Алфонс Брзовски и Марек Жданович уловиле сом тежок 185 килограми во Одра пред две години, но нивната приказна повторно стана голем хит на интернет.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Во џиновскиот сом, за кој некои се прашуваат дали е најголем што е некогаш уловен, се пронајдени човечки коски и нацистичка значка, а по истрагата се воспоставило дека коските му припаѓаат на германски офицер од Втората светска војна.

Сомот, според проценката на биолозите бил стар меѓу 90 и 110 години, а експертите не можеле да потврдат дали рибата го усмртила офицерот или само го изела.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...