Ги носеше цела Југославија, а сега се „Гучи“ и безобразно се скапи

981
Booking.com INT

Гумените сандали, кои ги носеа генерации и генерации во поранешна Југославија, се враќаат на голема врата во светот на модата.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Сандалите, кои ги произведуваше сплитската фабрика „Југопластика“, а со кои најчесто растеа децата во поранешната СФРЈ, пак се во тренд откако една од најексклузивните модни куќи во светот „Гучи“ пушти во продажба речиси идентичен модел под свое име.

Популарните гумени сандали сега со логото на „Гучи“ се продаваат за речиси неверојатни 500 евра.

Моделот на „Југопластика“, кој начесто се произведуваше во жолта или кафеава боја, беше неспоредливо поевтин.

Фиренца, 9 мај 2018 (МИА)

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...