Грција воведе забрана за употреба на електронски цигари на јавни места

471
Booking.com INT

Грчките власти воведоа забрана за пушење на електронски цигари на јавните места, што предизвика незадоволство кај граѓаните, но и кај производителите.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Како што објави „Њуз.ин“, властите за ваквата одлука биле мотивирани од мислењата на американски и европски фармацевски компании, според кои, електронските цигари исто така се сметаат за производ од тутин и поради тоа нивната употреба на јавни места треба да биде забранета.

Сојузот на грчките претпријатија на електронски цигари (СЕЕИТ) не се согласува со тврдењето дека во Италија, Шпанија, Швајцарија и Велика Британија е забранет „чадот“ од електронски цигари на јавни места, наведувајќи дека во Грција е воведена забана без да се спроведе некакво научно истражување.

Girl smoking with electronic cigarette in office
Girl smoking with electronic cigarette in office

Грција, чија нација е процентуално со најголем број пушачи во  Европа, пред неколку години забрани пушење на цигари на јавни места, но таа забрана граѓаните не ја почитуваат целосно.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...