Дали знаете што не смеете да ѝ кажете на својата мајка?

6965
Booking.com INT

Мајките и ќерките често имаат посебна врска, а психолозите тврдат дека по турбулентниот период на адолесценција многу од нив “вистинската“ врска ја градат дури во зрелиот период на ќерката, односно тогаш кога тие формираат семејсто, а мајката станува баба.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Многу мајки и ќерки тогаш стануваат многу блиски, делат тајни и искуства.

Но, психолозите тврдат дека не треба баш се да ѝ кажувате на својата мајка. Особено не брачните тајни.

Прва на листата на информации која не треба да ја поделите со вашата мајка е сомнежот дека вашиот сопруг ве изневерува. Дури и ако тоа не е вистина, таа ќе го промени односот кон зетот и никогаш нема да го гледа со “исти очи“.

Втора информација на листата “тајни“ која треба да ја чувате се податоците за финансиите. Тоа не значи дека вашата мајка не смее да знае колку вие заработувате, туку не треба да ја оптеретувате со приказни во врска со долговите или позајмиците. Најголем процент од мајките многу се оптеретуваат кога ќерката ќе и даде такви информации, а особено е проблематично кога мајката не е во состојба да помогне.

Трета на листата е сексуалниот живот. Без оглед на тоа што сте возрасни и што одамна имате свој живот и интима, за својата мајка сте сеуште дете, а истражувањата покажале дека дури 49 отсто од мајките кои разговараат со своите ќерки за сексуалниот живот, се чувствуваат непријатно.

Доколку за сето ова не можете да се водржите, подобро би било да и се поверите на својата тетка или пријателка, советуваат експертите. И тие многу ве сакаат, но не ви се мајки, па затоа на друг начи ќе ги протолкуваат информациите.

И никогаш, ама баш никогаш не ги критикувајте мајчините воспитни методи, освен ако не сакате да се скарате. Истражувањата покажуваат дека дури 62 отсто од мајките се чувствуваат многу лошо кога ќе чујат од своите деца дека не биле задоволни од своето детство и начинот на кој биле воспитувани.

Споделете со вашите пријатели … !!!

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...