Девојчињата прават сплетки, оговараат, можат да бидат вистински лошки

554
Booking.com INT

Истражувачки тим од Манчестер спроведе студија со цел да истражи зошто постојат повеќе сплетки меѓу девојчињата, отколку меѓу момчињата. 

Bitcoin Exchange CEX.IO

Студијата покажа дека девојчињата се пољубоморни, па кога ќе препознаат дека училишната другарка им е конкуренција кај наставничката или кај врсниците, почнуваат да се однесуваат мошне непримерно.

Многу вешто манипулираат со останатите другарки, само за да добијат поддршка да се нафрлат на некоја од соученичките.

Дури 70 отсто од нив редовно го издава кај учителката девојчето, кое поради своите квалитети им е трн во окото на другите, измислува приказни за неа и смислува како би можела да и напакости, иако всушност никому ништо не му згрешила.

Нешто помалку од 20 отсто се подготвени и физички да се пресметаат, не плашејќи се од ништо.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...