Десет најдуховити одговори на ликови кои ги засрамиле противниците …

2608
Booking.com INT

Ниту големите, па дури и брилијантните личности од историјата на човештвото не биле имуни на непријателите ниту подбивањата.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Откријте како тие се справувале со тоа во најдобрите 10 одговори:

1. Спарта на Филип II Македонски

Кралот Филип:

“Ако победам во оваа војна, вие засекогаш ќе бидете робови.”

Спарта:

“Ако”.

2. Dorothy Parker на пијаница

Пијаницата:

“Јас не можам да ги поднесам будалите.”

Dorothy Parker:

“Очигледно, мајка ти можела.”

Dorothy Parker

3. Stephen Hawking на студент

Студентот:

“Тврдите дека би можеле да постојат безброј паралелни универзуми. Дали тоа значи дека може да има паралелен универзум во кој јас сум попаметен од вас?”

Stephen Hawking:

“Да. Како и универзум во кој си ти духовит”.

Stephen Hawking

4. Mahatma Gandhi на новинар

Новинарот:

“Што мислите за западната цивилизација?”

Mahatma Gandhi:

“Мислам дека цивилизација на Запад е добра идеја.”

Mahatma Gandhi

5. Winston Churchill на G. B. Shaw

George Bernard Shaw:

“Ви праќам две влезници од првата вечер за мојата нова претстава. Донесете го и пријателот … ако имате некој.

Winston Churchill:

“Никако не можам да присуствувам на првата вечер. Но, ќе дојдам на втората … ако ја има.”

Winston Churchill

6. Edna Ferber на Noel Coward

Noel Coward:

“Една, па ти речиси да изгледаш како маж.”

Edna Ferber:

“Која коинциденција, и ти исто.”

Edna Ferber

7. Groucho Marx на натпреварувачка во ТВ шоу

Натпреварувачката:

“Јас имам десет деца.”

Groucho Marx:

“Десет? Зошто толку многу?”

Натпреварувачката:

“Затоа што го сакам мојот сопруг”.

Groucho Marx:

“Сакам и јас цигари, но сепак повремено ги вадам од уста.”

Groucho Marx

8. Eminem на новинарка

Новинарката:

“Луѓето велат дека Лил Вејн е испратен од Бога да ги учи луѓето како да репуваат …”

Eminem:

“Не се сеќавам дека некого сум пратил.”

Eminem

9. Elizabeth Taylor на новинар

Новинарот:

“Кој машки главен лик ви бил најдобар партнер во филмовите?”.

Elizabeth Taylor:

“Од оние кои ми се најмили, би требало да спомнам некои коњи и кучиња”.

Elizabeth Taylor

10. W. Amadeus Mozart на обожувач 

Обожувачот:

“Г-дин Моцарт, размислувам за пишување симфонија. Можете ли да ми дадете некои предлог како да започнам?”

Mozart:

“Симфониите се сложени музичка форми, можеби би требало да почнете со нешто едноставно, а потоа полека да дојдете до симфонија”.

Обожувачот:

“Но, г-дине Моцарт, вие сте пишувале симфонии на возраст од осум години!”

Mozart:

“Точно, но никогаш никого не сум прашал како тоа да го работам.”

Wolfgang Amadeus Mozart
Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...