Десет најчесто поставувани прашања на Гугл во 2016 година

752
Десет најчесто поставувани прашања на Гугл во 2016 година
Booking.com INT

Кога станува збор за најпопуларниот пребарувач на светот, Гугл, слободно можеме да кажеме дека му се обраќаме во врска со речиси сите прашања кои ги имаме.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Гугл направи листа на 10 прашања на кои најчесто биле барани одговор во 2016 година.

Освен листата на 10 најбарани одговори, Гугл не почасти и со неколку најнеобични прашања како што се: „Кое е вистинското име на пејачот Акона”?, „Колку МM бонбони има во едно пакување?” и „Дали 2016 година навистина се случи или Вселената само си поигрува?”

Топ листа на 10 најчести прашања во пребарувачот на Гугл:

10. Како да се користат филтерите на сбепчет?

9. Како предвремено да се гласа на избори?

8. Како да се фати Покемон?

7. Како да се биде интересен или смешен?

6. Како да се борам во играта „Покемон Гоу“?

5. Како да се преселам во Канада?

4. Како се прави кал?

3. Како се игра ЛОТО?

2. Како да се регистрирам за гласање?

1. Како се игра „Покемон Гоу“?

Според оваа листа, изгледа дека најпопуларна тема во оваа година била играта „Покемон Гоу“, како и изборите во САД.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...