Децата и домашните миленичиња

3002
Децата и домашните миленичиња

Ако детето сака домашно милениче, родителите пред да ја исполнат желба треба да внимаваат на неговата возраста.

Ако детето е меѓу три и пет години најдобро е да се избере морско прасе, бидејќи е лесно за одржување, не гризе и сака да се гали. Но, на детето мора да му се објасни дека неговото милениче е нежно и оти мора лесно да го држи.

Ако детето има од пет до шест година за милениче може да има птица или рипчиња. Доколку детето е на возраст од седум до осум години доволно е зрело да се грижи за куче или маче. На таа возраст може да има и некое егзотично животно или зајак.

loading...

Ако на детето му се подари куче тоа не треба да биде мало, бидејќи детето не може да му го посвети целото внимание на миленичето и кученцето ќе биде запоставено. Во таков случај и родителите во првите неколку месеци ќе имаат дополнителна обврска.

loading...