Добитничката на американската лотарија Пауербол ја напушти досегашната работа | Видео

973
Booking.com INT

Новата милионерка од Масачусетс, која штотуку доби 758,7 милиони долари на американската лотарија Пауербол, даде отказ во болницата во којашто работела три децении.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Мејвис Л. Ванкзик, која живее во градот Чикопи, вели дека за лозот ги користела роденденските датуми на своите блиски како среќни броеви. И, тие навистина и донесоа среќа.

Организаторите на лотаријата соопштија дека среќната добитничка се одлучила за еднократна исплата од 480 милиони долари, кои по оданочувањето, ќе изнесуваат 336 милиони. Околу 120 милиони долари се наменети за Федералната влада на САД, а 20 милиони за државата Масачусетс.

Извлекувањето се одржа вчеравечер, а комбинацијата броеви за една од највисоките добивки во САД, е: 6, 7, 16, 23, 26 и дополнителниот број 4.

usatoday.com

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...