Додатоците во лебот причина за рак

1684

Додатоците во лебот, како што се маргарин или разните засладувачи, најверојатно предизвикуваат канцер на цревата, пишува „Дејли мејл“.

Намирниците додадени во лебот заради поубав изглед или подолг рок на траење, ја менуваат микрофлората на цревата. Таа промена води до воспаление, и создава услови за развој на канцерогени клетки. Во принцип, познато е дека микрофлората е клучен фактор и основа за болестите на дигестивниот систем.

Чировите и колитисот се најчестите заболувања коишто предизвикуваат рак.

loading...