Еве како да го исфлите каменот од жолчка | Древна кинеска метода

1231
Booking.com INT

Кинеска метода на исфрлање камења од жолчката преку дебелото црево е популарна во Азија и се верува дека го спречува развојот на ракот.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Кинезите имаат познат народен лек, кој им помогнал на многумина да го исфлат каменот од жолчката на полесен и помалку опасен начин.

Кинескиот лекар д-р Lai Chiu Nan препорачува потполно природен метод за отстранување на камењата од жолчното ќесе, кои се многу опасни – покрај тоа што предизвикуваат болка, предизвикуваат жолтица па дури и рак.

Истражувањата покажале дека луѓето кои имаат рак предходно имале камен во жолчката.

“Ракот не е првата болест која се појавува”, вели д-р Lai, наведувајчи дека обично, има многу други проблеми кои доведуваат до рак. Според неговото истражување, луѓето кои заболуваат со рак, имале камења во жолчката.

Еден од симптомите на камења во жолчката е чувството на силна ситост после секој оброк. Имате чувство како да не можете да ја сварите храната. Ако работите стануваат посериозни, се јавува и болка во црниот дроб. Ако мислите дека имате камен во жолчката, најдобро би било да го примените овој древен кинески метод.

Исто така, се верува дека овој кинески метод е добар за зајакнување на црниот дроб, бидејќи црниот дроб и жолчниот меур се тесно поврзани.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...