Еве што позицијата на акните на лицето кажуваат за вашето здравје | Детална мапа!

5040
Booking.com INT

Дали верувате во алтернативни методи на лекување и дијагностицирање? Повеќето од нас се потпираат на модерните медицински совети. Но, како нашите предци преживувале без современата медицина?

Bitcoin Exchange CEX.IO

Точно е дека модерната медицина се базира на алтернативната медицина (изворната медицина). Во историјата луѓето од сите континенти користеле различни методи на исцелување – акупунктура, ајурведа, билкарство, јога и многу други.

Во западната култура, алтернативната медицина е секоја практика на лекување која не спаѓа во доменот на конвенционалната медицина или она што доследно не се докажало како ефикасно.

Постојат и многу алтернативни методи на дијагностицирање на проблемите кои се јавуваат во нашиот организам и тие се одличен и сигурен начин на следење на нашето здравје, чија веродостојност лесно може да се провери.

Една од овие доаѓа од руските исцелители, а се работи за дијагноза со помош на акните и нивната местоположба на лицето. Погледнете се во огледало, побарајте каде во моментов се наоѓа некоја акна, проучете ја сликата и обидете се да анализирате дали во тој дел од телото има некаков проблем.

Можеби ова може да ви помогне во превенција, но ве молиме да не претерувате.

Исто така не веруваме дека тука станува збор за тинејџерски акни.

%d0%b0%d0%ba%d0%bd%d0%b8

1. Ректумот; 2. Сигмоид на дебелото црево; 3. Црниот дроб; 4 Црева; 5. Опаѓачки дел на дебелото црево; 6 Левата надбубрежна жлезда; 7. Карлица на левиот бубрег; 8 Горниот дел на левиот бубрег; 9. Левиот лобус на црниот дроб; 10. Тело на жолчното кесе (corpus vesicae felleae); 11. Левиот дел од попречното дебело црево; 12. Панкреас; 13. Жолчка и елиминаторни канали на црниот дроб; 14. Левиот бубрег; 15. Срцева патологија; 16. Уретрата на левиот бубрег; 17. Левиот лобус на црниот дроб; 18. Левата млечна [lactiferous] жлезда; 19. Левото белодробно крило; 20 Срцеви заболувања; 21. Bronhi на левото белодробно крило; 22. Дијафрагмата, обвивка на реброто; 23. Мало искривување на желудникот; 24. Дванаестоплачно црево; 25. Левата надбубрежна жлезда; 26. Левата ингвинална бразда; 27. Левиот јајник за жените, левиот тестис за мажите; 28. Левата млечна[lactiferous] жлезда; 29 Сакроиликијален зглоб; 30. Левиот бубрег; 31. Големо искривување на желудникот; 32. Левиот приврзок на матката со јајниците, левиот лобус на простата во тестисите; 33. Мочниот меур; 34. Карлица на левиот бубрег; 35. Панкреасот; 36. Левиот лоб на тироидната жлезда; 37. Левата уретра; 38. Пилорусен дел од желудникот; 39. Матка, лобуси на простатата, перинеум; 40. Десна млечна [lactiferous] жлезда; 41. Пилорусен дел од желудникот; 42. Десна уретра; 43. Жолчно кесе; 44. Десен лоб на тироидната жлезда; 45. Карлицата на десниот бубрег; 46. Десен приврзок на матката со јајниците, десен лобус на простата во тестисите; 47. Помало искривување на желудникот; 48 Десниот бубрег; 49. Десниот јајник за жените, десниот тестис за мажите; 50. Илијачен лимфен систем; 51. Десна надбубрежна жлезда; 52. Цревата; 53. Големо искривување на желудникот; 54. Хормонски систем; 55. Знаците на склеродерма; 56. Црева; 57. Сабја на ‘рскавицата; 58. Помало искривување на желудникот; 59. Големо искривување на желудникот; 60. Десна уретра; 61. Бронхиите на десното белодробно крило; 62. Десна млечна [lactiferous] жлезда; 63. Десниот лобус на црниот дроб; 64. Десна уретра; 65. Десно белодробно крило; 66. Десниот бубрег; 67. Знаци на стагнација во бубрезите, камен на бубрег, песок во бубрезите; 68. Десен дел на попречното дебело црево; 69. Инфекција на бубрезите; 70. Десен бубрег; 71. Телото на жолчното кесе со екскреторни канали; 72. Десниот лобус на црниот дроб; 73. Карлицата на бубрезите; 74. Десна надбубрежна жлезда; 75. Растечки дел од дебелото црево (ileocecal агол); 76. Попречното дебело црево; 77. Слепо црево; 78. Желудникот; 79. Мочниот меур; 80. Гениталиите.

Извор на англиска верзија

1. Rectum. 2. Sigmoid colon. 3. Liver. 4. Intestines. 5. Descending large intestine. 6. Left adrenal. 7. Pelvis of the left kidney. 8.Upper pole of the left kidney. 9. Left lobe of liver. 10. Body of gallbladder (corpus vesicae felleae). 11. Left part of transversal colon. 12. Pancreas. 13. Bile-and hepatic excreting ducts. 14. Left kidney. 15. Cardiac pathology. 16. Left kidney urethra. 17. Left lobe of liver. 18. Left mammary [lactiferous]gland. 19. Left lung. 20. Cardiac disorders. 21. Left lung’s bronchus. 22. diaphragm, costal margin. 23. Lesser curvature of stomach. 24. Duodenum’s bulb. 25. Left adrenal. 26. Left inguinal fold. 27. Left ovary for woman, left testicle for men. 28. Left mammary [lactiferous]gland. 29. Pubic fibro cartilaginous joint. 30. Left kidney. 31. Greater curvature of stomach. 32. Left uterine appendage with ovary, left lobe of prostate with testicle. 33. Urinary bladder. 34. Pelvis of the left kidney. 35. pancreas. 36. Left lobe of thyroid gland. 37. Left urethra. 38. Pyloric department of stomach. 39. Womb, prostate’s lobes, perineum. 40. Right mammary [lactiferous]gland. 41. Pyloric department of stomach. 42. Right urethra. 43. Gall-bladder. 44. Right lobe of thyroid gland. 45. Pelvis of the right kidney. 46. Right uterine appendage with ovary, right lobe of prostate with testicle. 47. Lesser curvature of stomach. 48. Right kidney. 49. Right ovary for woman, right testicle for men.50. Iliac lymphatic system. 51. Right adrenal. 52. Intestines. 53. Greater curvature of stomach. 54. Hormonal system. 55. Signs of scleroderma. 56. Intestines. 57. Xiphoid cartilage. 58. Lesser curvature of stomach. 59. Greater curvature of stomach. 60. Right urethra. 61. Right lung’s bronchus. 62. Right mammary [lactiferous]gland. 63. Right lobe of liver. 64. Right urethra. 65. Right lung. 66. Right kidney. 67. Signs of stagnation in kidney, renal calculus, renal sand. 68. Right part of transversal colon. 69. Kidney infection. 70. Right kidney. 71. Body of gallbladder with excretory ducts. 72. Right lobe of liver. 73. Pelvis of the right kidney. 74. Right adrenal. 75. Ascending large intestine (ileocecal angle). 76. Transversal colon. 77. Appendix. 78. Stomach. 79. urinary bladder. 80. Genitals.

helpingwithacne.blogspot.com

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...