Европски топ-дестинации за 2016

886
Booking.com INT

Според препорака на еден од најпознатите британски портали што се занимаваат со туристички патувања – „Лоунли планет“, туристите годинава задолжително треба да се упатат кон Пелопонез. 

Bitcoin Exchange CEX.IO

Овој популарен портал Пелопонез го опишува како „прифатлива енклава богата со запрепастувачки антички знаменитости, како Олимпија, Микена и Мистра“, а неодамна отворената патека на планинскиот масив Меналон овозможува нов начин за истражување на целата област.

На листата се најдоа и некои помалку популарни и очекувани дестинации, како Лавов во Украина и Екстремадура во  Шпанија.

Листата на 10 најдобри туристички дестинации во 2016 година изгледа вака:

1. Пелопонез, Грција

1. Peloponnese, Greece-001

2. Орхус, Данска

2. Aarhus, Denmark-001

3. Венеција, Италија

3. Venice, Italy-001

4. Дордоња, Франција

4. Dordogne, France-001

5. Лавов, Украјина

5. Lviv, Ukraine-001

6. Јоркшир, Англија

6. Yorkshire, England-001

7. Екстремадура, Шпанија

7. Extremadura, Spain-001

8. Источниот брег на островот Тенерифе, Канарски острови

8. East coast of the island of Tenerife, Canary Islands-001

9. Тексел, Холандија

9. Texel, Netherlands-001

10. Северна Далмација, Хрватска…

10. North Dalmatia, Croatia ...-001

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...