Египет со критики за Том и Џери поради ширење на култура на насилство

566
Booking.com INT

Претставник на египетските власти ја критикуваше анимираната серија „Том и Џери” за тоа дека шири култура на насилство.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Овие критики на форум во Каиро ги  упати Салах Абдел Садек, директор на Државната информативна служба, која е поврзана со египетското претседателство. На форумот се разговараше за насилството во анимираните филмови и во видео игри. Во дискусијата учествуваа научници, медиумски експерти и претставници на египетските установи.

Салах Абдел Садек изјави дека уште од мали децата гледаат како мачорокот Том и глушецотт Џери се борат, активираат експлозиви и потоа гледаат на овие активности како на нешто сосема природно. Тоа, според него, само придонесуваат за ширење на културата на насилството.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...