Едно семејството се сфотографирало секоја година. Кога ќе стасате до последната ќе се натажите …

3265

Овој необичен проект беше спроведен од “Zed Nelson Photography”.

22 години, поточно од 1991-2013, едно семејство е фотографирало секоја година на истиот ден, со иста техника.

Поентата е да се покаже развојот на едно семејство, а резултатите се неверојатни!

1991 година.

Сè започнува со бебе.

1992 година

Родителите сега изгледаат малку порелаксирано.

1993 година.

Момчето е преслатко. Погледнете колку пораснал!

1994 година.

Мама е навистина одлична!

1995 година.

Вистинска штета момчето што не се смее!

1996 година.

Мајката ја фарбала косата.

1997 година.

И тогаш таа повторно одлучи да биде русокоса.

1998 година.

Неверојатно е колку брзо ова дете расте.

1999 година.

Уште една драстична промена во фризурата кај мајката, а и татко конечно изгледа различно.

2000 година.

Колку среќна фотографија!

2001 година.

Момчето почна да гради свој стил. Мајката има прекрасна насмевка.

2002 година.

Погледнете ги нејзините чевлите.

2003 година.

Не престанува да расте!

2004 година.

Сѐ помалку потсетува на дете.

2005 година.

Сѐ уште расте.

2006 година.

2007 година.

Каква драстична промена!

2008 година.

Тој изгледа како млад човек.

2009 година.

Мајката има одличен вкус!

2010 година.

Колкава разлика прават очилата!

2011 година.

Кога таткото почна да изгледа како дедо? Како одеднаш остаре.

2012 година.

2013 година.

Овој неверојатен фотограф успеа совршено да го покаже нивното патување низ животот.

Image source: diply.com

loading...