Експеримент | Како децата гледаат на загадувањето на океаните? Видео

68
Booking.com INT

Во светските океани секоја година завршуваат 12 милиони тони пластика.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Еколози одлучија да им покажат на неколку деца како изгледа ова загадување и да ја проследат нивната реакција.

Истражувачите прво побарале од децата да нацртаат океан со риби, ракови, желки, китови и други морски животни.

Потоа им прикажале плажи затрупани со пластичен отпадок, а децата биле шокирани.

Нивните мислења потоа биле речиси идентични – дека животните ќе имаат огромни проблеми поради ѓубрето.

Поради тоа, заклучокот е дека тој пластичен отпад мора да се тргне од океаните и дека треба да се казнуваат сите оние кои не ја користат рециклажата како метод и побезбедно решение.

Лос Анџелес, 16 март 2018 (МИА)

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...