Е-кол | Автомобилите автоматски ќе повикуваат Брза помош во Бугарија

961
Booking.com INT

До крајот на годината при сообраќајки во Бугарија автомобилите автоматски сами ќе „се јавуваат“ на Брза помош, објави „Телеграф”.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Порачката за избор на фирма што ќе биде задолжена за системот „е-кол“, ја објави бугарското Министерство за внатрешни работи. Проектот чини 887.218 лева.

Со внесувањето на овој новитет, секое возило во Бугарија ќе мора да има таков уред.

Уредот ќе пренесува информации за точното место на несреќата, бојата и моделот на возилото, како и идентитетот на сопственикот.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...