Животните во Зоолошката градина во Каракас угинуваат од глад | Фото/Видео

1452
Booking.com INT

Околу 50 животни во Зоолошката градина во Каракас, најголемата во Венецуела, последниве шест месеци угинале од глад , поради постојан недостиг од храна, јавуваат јужноамериканските медиуми.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Animals in the zoo in Caracas die of starvation3-001

Вработени во градината откриваат дека некои од животните биле оставени без храна цели две недели, пред да угинат.

Animals in the zoo in Caracas die of starvation2-001

На лавовите и на тигрите како храна им било давано овошје, најчесто манго.

Animals in the zoo in Caracas die of starvation5-001

Вработените во Зоолошката градина во Каракас тврдат дека ситуацијата во другите градини во внатрешноста на земјата била уште полоша. Чуварите на тие градини ги молеле локалните продавачи на овошје и месарите да дадат малку храна за животните за да не страдаат изгладнети.

Властите признаваат дека животните угинуваат, но тврдат дека причината не е во недостигот на храна.

Animals in the zoo in Caracas die of starvation-002

Венецуелската опозиција тврди дека ситуацијата во домашните зоолошки градини претставува „метафора за она што се случува во државата“.

Animals in the zoo in Caracas die of starvation4-001

Оваа јужноамериканска земја богата со нафта, подолго време се соочува со тешка економска криза, со испразнета државна каса и со неможноста да им обезбеди на граѓаните редовно снабдување со прехранбени и други производи.

dailymail.co.uk

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...