Дали ѝ се заблагодаривте на вашата мајка? Повикајте ја и кажете ѝ: “Мамо, те сакам”

522
Booking.com INT

Кога имавте една година – Таа ве бањаше и ве хранеше. А вие ѝ се заблагодаривте со плачот цела ноќ.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Кога наполнивте две години – Таа ве научи да одите. А вие ѝ се заблагодаривте со бегање кога би ве повикала да дојдете.

Кога сте имале три години, таа ви ја подготвила храната што најмногу сте ја сакале. А вие ѝ се заблагодаривте со пуштања на чинијата и храната на под.

Кога имавта четири години – Таа ве запозна со моливот за цртање. А вие ѝ се заблагодаривте чкртајќи со моливот по ѕидовите.

Кога имавте пет години, ве облекувала најубаво. А вие ѝ се заблагодаривте со валакање на облеката истиот ден.

Кога имавте шест години, ве запиша на училиште. А вие ѝ се заблагодаривте, плачејќи, велејќи: “Не сакам да одам на училиште”.

Кога имавте десет години, ве чекаше да се вратите од училиште за да ве прегрне. А вие ѝ се заблагодаривте со затварање во својата соба.

Кога имавте петнаесет години, таа плачеше од радост за вашиот успех во училиштето. А вие ѝ се заблагодаривте барајќи награда за тоа.

Кога имавте дваесет години, се надеваше дека ќе ја придружувате на гости кај роднините. А вие ѝ се заблагодаривте останувајќи дома со пријателите.

Кога имавте дваесет и пет години, таа ви помогнала околу трошоците за вашата свадба. А вие ѝ се заблагодаривте со живеење што подалеку од неа.

Кога сте имале триесет години – Таа ви даде неколку совети за децата. А вие ѝ се заблагодаривте велејќи: “Не се мешај во нашите работи”.

Кога имавте триесет и пет години, ве повика да дојдете на ручек. А вие ѝ се заблагодаривте со зборовите: “Овие денови сум многу зафатеа/н”.

Кога имавте четириесет години, таа ви кажа дека е болна и дека и е потребна вашата помош. А вие ѝ се заблагодаривте со зборовите: “Денес сум многу зафатен, ќе дојдам утре”.

Денес вие, без оглед на возраста, запрашајте се: “Дали ѝ се заблагодаривте на вашата мајка?”

Еден ден, таа ќе го напушти овој свет, но нејзината љубов кон вас никогаш нема да го напушти нејзиното срце. И затоа, ако вашата мајка е сѐ уште жива, не занемарувајте ја и не ја заборавајте нејзината љубовта, таа го прави она што ја прави среќна …

Бидејќи вие имата само една мајка во овој живот. Повикајте ја и кажете ѝ: “Мамо, те сакам”

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...