Запомнете | Овие 3 намирници никогаш не ги јадете за појадок!

1272
Booking.com INT

Ако сакате да се храните здраво и добро, не го прескокнувајте појадокот, но и никогаш не го јадете ова како прв и најважен оброк.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Појадокот е најважниот оброк и затоа мора многу да внимаваме што јадеме наутро. Меѓу намирниците, кои често се конзумираат наутро, се три кои носат повеќе штета отколку корист и треба да се исфрлат од листата на утринскиот оброк.

Сланина

сланина

Содржи висок процент на заситени масти и холестерол и често е обработена со многу нитрати од кои може да се појават главоболки.

Пецива со сирење или путер

пецива со путер и сирење

Ова се празни јагленохидрати со многу малку хранлива вредност, како што се влакна, протеини, житарици и слично.

Енергетски плочки

Енергетски плочки

Што се однесува на шеќерот и калориите, енергетските плочки се исто како за појадок да јадете чоколадо.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...