Зголемен ризик од срцеви заболување за време на зимските празници

559
Booking.com INT

Резултатите од неодамнешното американско истражување покажаа дека во периодот од 25 декември до 7 јануари е зголемен бројот на срцеви удари. 

Bitcoin Exchange CEX.IO

Имено, американските научници утврдиле дека за време на зимските празници бројот на смртни случаи од миокарден инфаркт е зголемен за четири проценти.

Симтомите кои укажуваат дека станува збор за срцев удар се притисок и остара, силна болка во градите која се шири кон левата рака, грбот или вилицата и трае подолго од неколку минути.

Зголемен ризик од срцев удар имаат лицата со зголемен холестерол, хипертензија или дијабетис, гојазните лица, пушачите, и лицата кои се под стрес.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...