Изгледа одвратно, но ќе ви го олесни животот | Како овој трик порано не сме го знаеле

3772
Booking.com INT

Ниту една домаќинка не го сака темелното „генерално чистење“ на домот, но тоа едноставно е неизбежен дел од животот.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Затоа, креативните твитерџики постојано објавуваат совети како тоа да се направи побрзо и поефикасно. Еве три совета:

Решете се од досадните дамки

Без оглед на тоа колку даската била чиста, кога ќе ги видите слоевите масни дамки под даската, ви паѓа мрак на очи на самата помисла дека тие многу тешко се чистат. Затоа, земете неколку салфетки, натопете ги со оцет и положете ги преку тие дамки. Оставете така неколку часа и после тоа, дамките со мало триење ќе лизнат како од шега.

Ако сте како и повеќето луѓе, тогаш четката за чистење веројатно веднаш ја враќате на нејзиното место по употребата, создавајќи така идеални услови за живот за бактериите и други гадотии. По чистењето на школката, четката оставете ја така да се исуши. Дури тогаш вратете ја на местото.

Без многу напор и триење

Нема потреба од цела низа на скапи производи за секоја употреба. На површините од не’рѓосувачки челик за да добијат сјај, само нанесете малку пена за бричење, а потоа истријте ги со сув сунѓер.

Садовите нека блеснат

Во случај кога ќе снемате сунѓерче за садови, Твитер профилот 1crazyhousetips советува – земете згужвана фолија и садовите ќе блеснат!

Ако имате ваши трикови, споделите ги со нас.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...