Изгледа толку едноставно, но оваа задача предизвика вистински хаос! Можете ли да го најдете вистинското решение?

3348
Booking.com INT

Математиката е за некои досадна, а за некои интересна. Постојат бројни математички мозгалици кои се многу интересни и не поттикнуваат да размислуваме.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Еве уште една таква интересна мозгалица кои некои ќе ја решат веднаш, а некои добро ќе се изнамачат.

Како и да е, не грижете се затоа што не сме сите добри во математиката, но затоа имаме други таленти. На оваа слика е математички проблем што треба да го решите.

Не е тешко, само размислете и ќе разберете како функционира. Обидете се да го сторите тоа. Што велите за оваа задача? Дали најдовте решение?

Ако сакате, можете да ја споделите оваа задача со вашите пријатели, нека се обидат и тие да најдат решение и малку да се забавуваат.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...