Имаjте афера без да бидете фатени !!!

1486
Booking.com INT

Многу луѓе можеби сметаат дека овој напис е морално осуден. Само мислата за постоење на вонбрачна врска е универзално осудена. Сепак, браковите се менуваат, луѓето се менуваат и околностите секако се менуваат.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Работите може да се зајакнат и, всушност, можат да го подобрат вашиот однос со вашиот сопружник. Стотици луѓе имаат вонбрачни врски и нема ништо лошо во нив, се додека тоа им помага во подигање на нивното его за да бидат подобри партнери, иако тоа може да вроди и негативно влијание. Неправилно постапувајќи, тие вонбрачни врски можат да предизвикаат многу болка, огорченост и лутина.

Но, постојат одредени начини да имате афера која би можела да ве натера да се чувствувате подобро за себе, вашиот сопружник, вашето семејство, па дури и да ви помогне да напредувате во сите други аспекти од вашиот живот.

Така, денес ќе разговараме за некои лесни начини да имате афера без да бидете фатени во злоделото и да ги користите за да имате посреќен живот:

1. Категоризирајте ја аферата во правилна перспектива

Аферата може да биде позитивна ако одлучите да не ги оставите вашите сопружници и членовите на семејството. Децата се најтешко погодени од работите и разводите, па ако имате деца, многу е важно да се држите до златното правило на аферата: никогаш немајте афера со цел да го отфрлите вашиот брак. Вие и вашиот партнер мора да се согласите со фактот дека вашите семејства никогаш нема да знаат за вас. Бидете сигурни дека не повредувате никого – тоа е клучот. Никогаш не се мешајте во животот на другите и не преминувајте ги границите. Имајте договор дека никој не би знаел за аферата.

2. Бидете свесни за добрите и лошите последици од вонбрачните врски

Аферата, како што е наведено погоре, може да биде одлична за самодовербата. Многу мажи и жени ги измачуваат своите брачни другари поради одредени потреби што не се исполнуваат во нивниот брак. Важно е да се знае доброто и лошото од тоа. Големата вина што е пропратна на секоја афера, ја ‘jадe’ совеста, бидејки тие вклучуваат лажење, мамење и тајност. Емоционалното влијание на аферата може да биде огромно. Знајте ги сите овие последици пред да запловите во овие води. Разговарајте за овие работи со партнерот за да бидете сигурни дека сте на истата страница.

3. Спознај се себе си, твојот брачен другар и твојот љубовник

Многу луѓе чувствуваат ужасно чувство на вина откако ќе започнат афера. Тие дури и не можат да го погледнат својот брачен другар во очи. Значи, ако сеуште размислуваш да имаш афера – треба да бидеш свесен за таквите ментални и емоционални влијанија што може да ги има врз тебе. Исто така треба добро да го запознаете вашиот сопружник и вашиот партнер. Скенирајте го и размислете за вашиот брак – одлучете дали планирате да го подобрите или развод е на повидок. Постојат многу вообичаени ситуации кои служат како соодветна основа за афера: недостаток на емоционална или физичка поврзаност со брачниот другар, стрес на работа, болни деца или родители, емоционална или физичка злоупотреба и така натаму. Луѓето често ги користат овие ситуации како изговор за да влетаат во афера.

4. Планирај и подготви

Откако ќе се запознаете со некого со кого сакате да имате афера, морате да планирате и подготвите стратегија по која би се движела вашата врска. – Всушност, ќе треба да се постават основните правила од самиот почеток. Исто така, ќе треба да го оцениш својот љубовник – дали е тој / таа на истиот начин на размислување како твое? Поставете правила и граници рано, бидејќи тие се многу важни за да не бидете фатени во вашето злодело.

5. Управувај Ти со кризите во аферата

Аферата може да ви даде делириумско ниво, но исто така може да доведе до опасности. Бидете сигурни дека сте секогаш емотивно достапни за вашиот сопружник во секое време, без разлика каква е вашата ситуација со вашиот љубовник. Исто така ќе мора да управувате со таквите емотивни превирања со пофалба и благодат. Тоа ви помага ако може да најдете некое време за да медитирате или да се занимавате со хоби – нешто што ќе ви помогне да останете втемелени дома, додека размислувате за вашите интерлузии.

6. Најдете начини да се задржи аферата во приватност

Запомнете, вашите отпечатоци ќе бидат насекаде. Во не-приватниот свет, чувањето на приватна работа може да биде тешко. Ќе треба да мислите на сè и да ги контролирате и управувате со сите мали детали од вашиот живот. Изберете соодветно место за вашите средби – било да е тоа вашите домови или хотел. Не заборавајте да плаќате во кеш секаде каде што е можно за да избегнете трагови од вашата кредитна картичка. Ако планирате да испраќате текстуални пораки, користете дискретни апликации.

7. Изградба, зајакнување и величење на аферата

Многу е важно да имате позитивен став во врска со сеење на аферата.то ова – било да е тоа во односите со вашиот сопружник, децата и семејството. Користете ја ситуацијата за да ги зајакнете односите и да ја величите аферата. Бидете најдобрата верзија и помогне на вашиот партнер и вашиот сопружник да бидат најдобри верзии на самите себе. Избегнувајте да му подарувате материјални подароци на својот љубовник – да му објасните дека ова се работи што би можеле да ве доведат до чин да би биле фатени во злоделото. Можете да ја покажете вашата љубов на многу други начини. Најважниот фактор тука е да ги споделите заедничките приоритети на вашата афера.

8. Управување со семејните приоритети

Најдоброто од ваквите врски е она каде што можете да станете подобар сопруг – да бидете посреќен, повеќе да дарувате и повеќе љубете. Склоноста кон жена / сопруг, деца и родители – тие се и секогаш ќе ти бидат приоритет. Биди Повеќе; дај повеќе – тоа е најдобриот можен исход на збогатувачката вонбрачна афера.

9. Бидете свесни за можноста да бидете откриени

Бидете свесни дека може да бидете откриени и барајте начини кои можат да ви помогнат да го зачувате и одржувате вашето достоинство. Мора да ги ставиш сите ваши одговорности и други работи во ред. Знај кога да се збогувате ако работите дојдат надвор од конрола. Разговарајте за план за акција со вашиот љубовник, ако вашата афера биде откриена.

10. Преземи ги следните големи чекори

Аферата може изненадно да заврши или да се открие, по што ќе треба да преземете некои големи одлуки. Ќе треба да одлучите што да направите и од каде да одите од оваа точка. Најважно е да го користите она што сте го научиле, мудро. Побарајте советување доколку е потребно. Научете го значењето и вредноста што значи да се биде посветен и оддаден некому.

Кога се постапува мудро, вонбрачната врска може да биде пат кон само- откривање и духовно збогатување , живот со среќа и радост. Зајакнете ги вашите односи со самите себе пред да запловите во водите на непознатото и недозволеното.

Подготви и уреди Бојана Кољушкова

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...