Им се смеел цел Лондон | Со луксузна јахта удрил во мостот!

874

Луксузната јахта Викторија се начла во голем проблем кога се обидувала да премине под мостот на реката Темза во предградието на Лондон.

Пред бројните вџашени пешаци на мостот и долж брегот на реката, јахтата неколку пати го погодила мостот. Кој и да управувал со неа, се обидел да ја исправи и намести така да помине под мостот, но тоа не му успевало.

Наводно го отфрлала нешто посилни речна струја, но јахтата во секој случај беше премногу висока за да може да помине без никакви проблеми. Ситуацијата траеше околу десет минути, при што, поради осеката, нивото на Темза паднала за неколку сантиметри, доволно јахтата конечно да помине.

loading...