Интегрални житарки за намалување на телесната тежина

633

Доколку сакате да ги намалите килограмите или да го намалите ризикот од хронични заболувања, обидете се рафинираните зрна да ги замените со интегрални житарки. 

Неодамнешната американска студија покажа дека на овој начин се зголемува трошењето на калориите.

Американските научници веруваат дека интегралните житарки го намалуваат бројот на калории што телото ги апсорбира за време на варењето на храната, додека истовремено го забрзуваат метаболизмот.

Претходните истражувања покажаа дека луѓето кои конзумираат интегрални житарки имаат помал процент на телесна маса.

 

loading...