Исповед за која се раскажува | Редовно водам љубов со друг маж, но јас никогаш не го изневерив мојот!

26477
Booking.com INT

Иако ова всушност звучи како дефиниција за брачна измама, таа во својата отворена исповед тврди дека всушност не го мами сопругот – и дава силни аргументи за тоа.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Американската блогерка која го користи псевдонимот Саманта Вајтмен четири години е во брак, а веќе две години повремено има секс со човек кој не е нејзиниот сопруг. Иако ова всушност звучи како дефиниција за брачна измама, таа во својата отворена исповед тврди дека таа всушност не го мами сопругот – и дава силни аргументи за тоа.

“Јас сум во брак со Остин веќе четири години, од кои две години ги поминувам во исто време гледајќи се со мојот љубовник Џеј, со знаење и целосна согласност на мојот сопруг. Нема тука криење, не е мамење во прашање, и нема ништо чудно. Едноставно се гледаме еден со друг и имаме луд секс. Љубовникот понекогаш го гледам неколку пати месечно, а понекогаш не го гледам по шест месеци поради моите и неговите обврски. Се обидувам да го избалансирам бракот, врската со него, училиштето, работата и трите ќерки, па затоа понекогаш не поминувам со Џеј онолку време колку што би сакала.

Можеби се прашувате зошто ја имам оваа афера? Одговорот е едноставен – тоа што имам љубовник ме прави подобра сопруга, бидејќи сум посреќна, а тоа е одлично за мојот брак. Користа од аферата ја делам во три категории: комуникација, страст и подмладување.

Прво, за сериозна врска потребно е многу работа и многу за комуникација. Кога прв пат почнав да зборувам со Остин за можноста за отворен брак, моравме многу подобро да комуницираме и да се концентрираме на слушање на другиот партнер. Се разбира, имаше многу препирања и расправии, но на крајот дојдовме до фактот дека можеме многу подобро да зборуваме и да ги изразуваме своите желби, потреби и чувства. И вредеше за напорот, бидејќи нѐ научи дека не постојат многу работи низ кои не можеме заедно да поминеме. Сега се чувствувам многу подобро поради мојата способност да комуницирам со него, но и со сите други луѓе околу мене. Можеби се прашувате дали овој дополнителен напор околу комуникацијата го зголемува стресот и задава дури и повеќе работа, дали не би било полесно само да се избегне драмата и љубоморните испади?

Но, тоа, исто така, би значело дека не можам да го поминувам времето со драг пријател со кој по пат уживам и во сексот и кој ме потсетува дека сум всушност сексуално битие. Џеј и јас не западнавме во сексуалната рутина и се надевам дека никогаш и нема. Не нѝ одат на нерви лошите навики на другиот. Не мора да се грижиме за валканите алишта на другиот партнер, или за тоа кој од нас штом ќе се врати од работа ќе намине во продавницата по намирници. Ние само треба да се фокусираме на тоа како другиот да го направиме среќен.

Џеј е страстен и искусен сексуален партнер, која ужива во сексуалните авантури кои му ги нудам, а не очекувам сериозно врзување за возврат. Тој вносува возбуда во мојот живот, а јас потоа можам да се свртам и да ја однесам возбудата дома, на Остин. Сите во добивка! Со години, психологот ми велеше дека треба да одам на одмор, да се одморам од сите обврски и стресот. А сега, кога ќе почувствувам дека сум под премногу стрес, само заминувам кај Џеј и поминувам време со него една или две ноќи.

Потоа можам да се вратам дома и навистина да уживам без стрес. Џеј и јас сме стари пријатели, и таа удобност која ми носи вечер помината во неговата куќа со една чаша вино, без никакви обврски, прави нешто магично со нивото на мојата анксиозност. Како одеднаш да се сетам како треба да дишам, како да се смеам и како да уживам во тоа. Џеј секогаш ме потсетува, преку нашите разговори и на смеењето, како да бидам нежна и ранлива.

Иако сум сега со Џеј, јас уживам во овој вид на врска веќе 10 години, многу порано пред да го сретнам Остин. Се обидов неколку пати да се вклопам во моногамијата, но сосема сум убедена дека сум подобра сопруга откако имам љубовник, и немам ниту најмала намера да престанам во скоро време.”

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...