Истражување | Алкохолот нѐ прави посреќни

966
Алкохолот нѐ прави посреќни
Booking.com INT

Ново истражување на Универзитетот од Оксфорд, извршено над 2.254 лица постари од 18 години, покажа дека алкохолот ги прави луѓето посреќни.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Испитувањето се фокусирало на тоа каде младите излегуват, колку пијат и како го поминуваат времето во локалите.

Image result for party gif

Од нив, 19,8 отсто одговориле дека претпочитаат помирни места каде разговорот е некако поинтимен. Оние кои ќе се поднапијат често се отвораат пред другите, па разговорите траат прилично долго. Малите места развиваат поквалитетна социјализација, пишува лондонски „Индепендент“.

Во градските средини пак, луѓето имаат навика почесто да ги користат своите смартфони, па така разговорите се покуси. Во однос на консумацијата на алкохол, нема голема разлика.

Image result for party gif

Освен тоа, во градовите забавите се многу погласни, што исто оневозможува подолги разговори.

movies fashion party model candice swanepoel

Алкохолот опушта и зближувањето со другите го прави полесно, а тоа пак, ги прави луѓето посреќни. Социјализацијата е еден од главните фактори за поисполнет живот.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...