Какаото го намалува ризикот од инфаркт кај жените во постменопауза

719
Booking.com INT

Секојдневното конзумирање на какао ја намалува крутоста на артериите кај жените во постменопауза и ризикот од срцев удар, покажуваат резултатите од најново истражување на Универзитетот во Токио.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Резултатите покажуваат дека испитаничките имале значително намалување на зачестеност на валунгата, што значи и дека дошло до омекнување на артериите.

Истражувањето исто така, покажува дека количеството какао е поважно од честото конзумирање, а траело три месеци и опфатило 260 жени во постменопауза.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...