Како да се намали стресот и да се смират нервите за само неколку минути!

853
Booking.com INT

Со покомплицираните механизми на нашето општество, почесто доживуваме стрес. Секојдневниот живот повеќе никој не го штеди.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Да се ослободите од стресот и да ги смирите нервите за неколку минути – дали тоа е можно? Хм … Некои, веројатно, помислиле дека тоа е повторно некоја измислица, од која нема корист.

Но, сега ќе дознаете дека тоа сепак е можно, затоа што веднаш можете да ја пробате оваа вежба за која ќе ви бидат потребни само 2 ореви.

Ова е одлично решение на медицината за сите оние кои, од време на време, доживуваат нервна напнатост.

Методот делува моментално. Направете масажа на дланките со ореви.

Малкумина знаат дека на нашите дланки се наоѓаат активни точки кои одговараат за работата на внатрешните органи. Со притискање, можеме да се ослободиме од разни болести!

Многу е убаво да се почувствува допирот на оревите лушпи на дланките. Овој природен материјал не може да се спореди со ниту еден друг акупунктурен масажер.

Вежба за брзо опуштање и релаксација

1. Земете по два ореви во секоја дланка и правете со нив кружни движења.

2. Ставете ги оревите во средината на дланката, нежно притиснете ја дланката со другата дланка, и правете кружни движења.

3. Лесно масирајте ги врвовите на малите прсти од едната и другата рака.

Ваквите вежби се одличен начин кој помага за брзо смирување во екстремна ситуација.

Проверете го овој метод и задолжително споделите го со вашите пријатели.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...