Како се менуваа вереничките прстени низ историјата | Видео

575
Booking.com INT

Вереничкиот прстен најверојатно е најважен моден додадок на секоја девојка. Но, концептот на правоаголни режани дијаманти или нивна имитација е релативно неодамнешен тренд. Всушност, веречничките прстени се променија во последните сто години, а тоа покажано и во ова видео.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Во нешто помалку од три минути, во видеото се дознава повеќе за еволуцијата на дизајнот на вереничките прстени од тоа какви се носеле во 1900 -тите години, всушност од 1910 година и како тие се промениле  до денес.

Вереничкиот прстен претставува формален договор за идниот брак, а припадничките на понежниот пол им дава до знаење дека го пронашле нивниот иден сопатник и дека се зафатени.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...