Кардиохирург тврди | Само еден вид на леб е добар за вас

4388
Booking.com INT

Еден кардиохирург тврди дека многу тестенини кои секојдневно ги конзумираме не се добри за нас. 

Bitcoin Exchange CEX.IO

Стивен Гандри во својата нова книга „The Plant Paradox” советува да избегнувате лектин, т.е. растителни протеини меѓу кои е и глутенот.

Тој тврди дека лектините кои се наоѓаат и во некои видови на овошје и зеленчук, покренуваат „хемиска војна” против нашето тело, секогаш кога ги јадеме.

Гандри дава рецепт за единствен леб без лектини, кој се состои од бадемово и кокосово брашно и семки.

Наспроти неговите тези, неодамнешни студии покажале дека безглутенската исхрана на луѓето кои не патат од целијакија и слични болести, всушност им прави повеќе штета од корист.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...