Кинез платил „Бе-Ем-Ве“ со монети, вработените ги пребројувале со часови | Видео

1201
Booking.com INT

Еден кинески бизнисмен прилично ги измачил вработените во продажен салон на „Бе-Ем-Ве“, со оглед на тоа што првата рата од неговиот нов автомобил, во износ ос 9.000 евра, ја платил со монети.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Купувачот на „Бе-Ем-Ве“, што чини 400.000 јуани (околу 51.000 евра), ја исплатил првата рата од автомобилот во износ од 70.000 јуани (околу 9.000 евра), во монети од по 0,5 јуани.

По пребројувањето на монетите, се воспоставило дека купувачот дал повеќе пари отколку што било потребно, па останатиот износ му бил вратен.

Не е познато зошто купувачот се одлучил на таков чекор.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...