Кинескиот хороскоп 2018 година ја најавува како многу среќна година, освен за овие три знаци …

2124
Booking.com INT

Ако прашате Кинез, ќе ви каже дека влегуваме во годината на жолтоземјеното куче. Ова е добра вест, како што тврдат упатените, бидејќи овој знак во кинескиот хороскоп за 2018 година ќе биде великодушен кон сите.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Сите ќе почувствуваме позитивно влијание, а за многумина оваа година ќе биде почеток на еден нов, мирен и среќен период. Сепак, Кучето ќе биде благонаклонето само кон оние кои околу себе шират мир и хармонија и несебично им помагаат на другите.

Со оглед на тоа што Кучето, според кинеското верување, ја цени директноста и соочувањето со тешкотиите, ова ќе биде година на луѓе кои се верни, одговорни и фокусирани на целта. Што значи тоа за секој од нас дознајте во продолжение.

За луѓето кои се родени под знакот на Куче, Змија, Стаорец и Свиња, годината која следи ќе им биде многу среќна, особено за оние кои се во потрага по нешто ново – работа, искуство, љубов … Желбите ќе почнат да им се реализираат веќе во првите месеци на 2018 година.

За оние кои се родени во знаците на Зајак, Бивол и Мајмун, годинава ќе им биде стабилна и мирна, исполнета со мали, пријатни изненадувања. Крупни, позитивни промени се можни како резултат на стабилен раст. Им се препорачува едноставно да го прават она што го сметаат за важно, и годината ќе им биде прекрасна.

Оние кои се родени во знакот на Петел, Тигар и Змеј, сепак можат да налетаат на одредени потешкотии, но сѐ што ќе направат оваа година ќе постават темел за позитивен период кој следи по 2018 година. Можно е дека ќе им се случи “чистка”, но тоа е причина за која не би требало да се грижите, бидејќи тоа што нешто или некому во нивниот живот одеднаш ќе се промени до непрепознатливост е одговор на нивните молитви “спаси нѐ од зло”.

Оние кои се родени во знакот на Коза и Коњ од среќната 2018 година ќе извлечат најмногу, бидејќи најдобро од сите сфаќаат дека животот мора да се живее со полни плуќа. Затоа, им се советува да не пропуштат ниту една од кои Кучето толку великодушно им ја облеал оваа година.

Не знаете што сте во кинескиот хороскоп? Дознајте тука!

Стаорец

1924. 5. 2. 1924. – 23. 1. 1925. (дрво)
1936. 24. 1. 1936. – 10. 2. 1937. (оган)
1948. 10. 2. 1948. – 28. 1. 1949. (земја)
1960. 28. 1. 1960. – 14. 2. 1961. (метал)
1972. 15. 2. 1972. – 2. 2. 1973. (вода)
1984. 2. 2. 1984. – 19. 2. 1985. (дрво)
1996. 9. 2. 1996. – 6. 2. 1997. (оган)

Бивол

1925. 24. 1. 1925. – 12. 2. 1926. (дрво)
1937. 11. 2. 1937. – 30. 1. 1938. (оган)
1949. 29. 1. 1949. – 16. 2. 1950. (земја)
1961. 15. 2. 1961. – 4. 2. 1962. година. (метал)
1973. 3. 2. 1973. – 22. 1. 1974. (вода)
1985. 20. 2. 1985. – 8. 2. 1986. (дрво)
1997. 7. 2. 1997. – 27. 1. 1998. (оган)

Тигар

1926. 13. 2. 1926. – 1. 2. 1927. (оган)
1938. 31. 1. 1938. – 18. 2. 1939. (земја)
1950. 17. 2. 1950. – 5. 2. 1951. (метал)
1962. 5. 2. 1962 – 24. 1. 1963. (вода)
1974. 23. 1. 1974. – 10. 2. 1975. (дрво)
1986. 9. 2. 1986. – 28. 1. 1987. (оган)
1998. 28. 1. 1998. – 15. 2. 1999. (земја)

Зајак

1927. 2. 2. 1927. – 22. 1. 1928. (оган)
1939. 19. 2. 1939. – 7. 2. 1940. (земја)
1951. 6. 2. 1951. – 26. 1. 1952. (метал)
1963. 25. 1. 1963. – 12. 2. 1964. (вода)
1975. 11. 2. 1975. – 30. 1. 1976. (дрво)
1987. 29. 1. 1987. – 16. 2. 1987. (оган)
1999. 16. 2. 1999. – 4. 2. 2000. (земја)

Змеј

1928. 23. 1. 1928. – 9. 2. 1929. (земја)
1940. 8. 2. 1940. – 26. 1. 1941. (метал)
1952. 27. 1. 1952 – 13. 2. 1953. (вода)
1964. 13. 2. 1964. – 1. 2. 1965. (дрво)
1976. 31. 1. 1976. – 17. 2. 1977 (оган)
1988. 17. 2. 1988. – 5. 2. 1989. (земја)
2000. 5. 2. 2000. – 23. 1. 2001. (метал)

Змија

1929. 10. 2. 1929. – 29. 1. 1930 (земја)
1941. 27. 1. 1941. – 14. 2. 1942. (метал)
1953. 14. 2. 1953. – 2. 2. 1954. (вода)
1965. 2. 2. 1965. – 20. 1. 1966. година. (дрво)
1977. 18. 2. 1977. – 6. 2. 1978. (оган)
1989. 6. 2. 1989. – 26. 1. 1990 (земја)
2001. 24. 1. 2001. – 11. 2. 2002. (метал)

Коњ

1930. 30. 1. 1930. – 16. 2. 1931 (метал)
1942. 15. 2. 1942. – 4. 2. 1943. (вода)
1954. 3. 2. 1954 – 23. 1. 1955. (дрво)
1966. 21. 1. 1966. – 4. 2. 1967. (оган)
1978. 7. 2. 1978 – 27. 1. 1979. (земја)
1990. 27. 1. 1990 – 14. 2. 1991 (метал)
2002. 12. 2. 2002. – 31. 1. 2003. (вода)

Коза

1931. 17. 2. 1931. – 5. 2. 1932. година (метал)
1943. 5. 2. 1943. – 24. 1. 1944. (вода)
1955. 24. 1. 1955. – 11. 2. 1956. (дрво)
1967. 9. 2. 1967. – 29. 1. 1968. (оган)
1979. 28. 1. 1979. – 15. 2. 1980. (земја)
1991. 15. 2. 1991. – 3. 2. 1992. (метал)
2003. 1. 2. 2003. – 21. 1. 2004. (вода)

Мајмун

1932. 6. 2. 1932. – 25. 1. 1933. (вода)
1944. 25. 1. 1944. – 12. 2. 1945. (дрво)
1956. 12. 2. 1956. – 30. 1. 1957. (оган)
1968. 30. 1. 1968. – 16. 2. 1969. (земја)
1980. 16. 2. 1980. – 4. 2. 1981. (метал)
1992. 4. 2. 1992. – 22. 1. 1993. (вода)
2004. 22. 1. 2004. – 8. 2. 2005. (дрво)

Петел

1933. 26. 1. 1933. – 13. 2. 1934. (вода)
1945. 13. 2. 1945. – 1. 2. 1946. (дрво)
1957. 31. 1. 1957. – 17. 2. 1958. (оган)
1969. 17. 2. 1969. – 5. 2. 1970 (земја)
1981. 5. 2. 1981 – 24. 1. 1982. (метал)
1993. 23. 1. 1993. – 9. 2. 1994. (вода)
2005. 9. 2. 2005. – 28. 1. 2006. (дрво)

Куче

1934. 14. 2. 1934. – 3. 2. 1935. (дрво)
1946. 2. 2. 1946. – 21. 1. 1947. (оган)
1958. 18. 2. 1958. – 7. 2. 1959. (земја)
1970. 6. 2. 1970. – 26. 1. 1971. (метал)
1982. 25. 1. 1982. – 12. 2. 1983. (вода)
1994. 10. 2. 1994. – 30. 1. 1995. (дрво)
2006. 29. 1. 2006. – 17. 2. 2007. (оган)

Свиња

1935. 4. 2. 1935. – 23. 1. 1936. (дрво)
1947. 22. 1. 1947. – 9. 2. 1948. (оган)
1959. 8. 2. 1959. – 27. 1. 1960. (земја)
1971. 27. 1. 1971. – 14. 2. 1972. (метал)
1983. 13. 2. 1983 – 1. 2. 1984. (вода)
1995. 31. 1. 1995. – 18. 2. 1996. (дрво)
2007. 18. 2. 2007. – 6. 2. 2008. (оган)

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...